Asuinrakennusten vesikatot

Vesikattotyöt kohteisiin kuin kohteisiin, vuosien kokemuksella ­– avaimet käteen periaatteella.

Peltikatot

Peltikatto on ollut hyvin suosittu katevalinta taloihin jo yli vuosisadan ajan. Teemmekin uusien peltikattojen lisäksi myös paljon vanhojen peltikattojen korjaus- ja saneeraustöitä. Lisäksi tasakattojen muuntaminen harjakatoiksi kuuluu osaamisalueeseemme.

Kattolinja – Peltikatot

Korjauskohteissa puramme ensin vanhan katteen ja mahdollisesti alusrakenteet ja lämpöeristeet pois, jonka jälkeen uusimme katon kokonaisuudessaan lämpöeristeineen ja tarkistaen riittävän tuuletuksen ja kosteuden oikeanlaisen poiston.

Peltikatetta saa muun muassa konesauma- tai lukkosaumakatteena, suoraprofiili- tai tiilikuviokatteena. Koska peltikatteen eri profiileilla on omat erityisominaisuutensa ja -piirteensä, suunnittelemme yhdessä asiakkaan kanssa juuri hänelle sopivimman ratkaisun, joka myös teknisesti toimii parhaiten kohteessa.

Käytämme peltikatoissa mm. SSAB:n GreenCoat -tuotteita.

Huopakatot (eli bitumikatot)

Asennamme huopakattoja sekä uudisrakennuksiin että saneerauskohteisiin. Uudisrakentamisissa toteutamme vesieristykset yksi- tai kaksikerroskatteella.

Kattolinja – Huopakatot

Huopakattojen saneerauksissa vaihdamme kattohuovan monesti kokonaan uuteen. Jos kuitenkin vanha kate on hyväkuntoinen, voidaan se puhdistamisen jälkeen jättää paikoilleen, jolloin uusi kate asennetaan sen päälle.

Huopakate on perinteinen ja tyylikäs kattojen katemateriaali, joka soveltuu tasakatoista jyrkkiin kattoihin. Monipuolisuutensa ja kestävyytensä lisäksi se on ympäristöystävällinen kevyt katemateriaali, joka on myös kohtuullisen edullinen.

Moderni huopakatto ei vanhahkosta ”kutsumanimestään” huolimatta sisällä lainkaan huopaa vaan siinä on yleensä polyesteria vahvisteena. Tämän päivän huopakatto – eli oikeammin bitumikatto, kermikatto tai bitumikermikatto – on siis aivan eri luokkaa kuin vanhat lähinnä 50-luvulla asennetut huopakatteet varsinkin kestävyytensä ja myös vedeneristyksensä suhteen. Nykyajan huopakatto on myös helposti korjattavissa ja helppo huollettava.

Käytämme huopakatoissa mm. BMI Ipocal -tuotteita.

Tiilikatot

Kattolinja – Tiilikatot

Asennamme ammattitaidolla tiilikatteet nykyaikaisista valetuista betonitiilistä, mutta myös niin sanotuista perinnesavitiilistä niin uudisrakennuksiin kuin korjauskohteisiin.

Tiilikate oli Suomessa aiemmin hieman harvinaisempi kattojen katemateriaali, johtuen lähinnä sen hinnasta, painavammasta rakenteesta ja vaativammasta asennuksesta verrattuna pelti- tai huopakattoihin.

Nykyajan kehittyneistä kattotiilistä saa näyttävän ja oikein hoidettuna erittäin pitkäikäisen katon. Myös nykyajan kattotiilet eivät ole niin painavia kuin aiemmin. Kattotiilet valmistetaankin nykyään saven sijaan usein betonista.

Käytämme tiilikatoissa mm. BMI Ormax -tuotteita

Tarkastus- ja huoltopalvelumme

  • Lämpöeristeiden ja yläpohjan tuuletuksen tarkastus
  • Alus- ja vesikatteiden sekä pellityksien tarkastus
  • Kattovarusteiden ja sadevesijärjestelmän tarkastus
  • Kuvallinen kuntoraportti

Ota yhteyttä

Lähetä lomake